Начало > здраве, здраве българия > Здраве и любов за нас новини

Здраве и любов за нас новини

октомври 8, 2016

Друга информация здраве, беше взето, включително рискови фактори болест на сърцето на участниците, като фамилна анамнеза, статус пушене, нива упражнения, високо кръвно налягане или диабет. Подобен депресия въпросник се изпраща на всеки участник четири пъти през следващите 10 години, за да се получи последваща информация и всяка промяна в състоянието на сърдечно-съдови заболявания.

От 1030 жени, които не са имали анамнеза за сърдечно заболяване в началото на проучването, около 18% отговорили с „да“ за най-малко една депресия въпрос. От тези жени, 9% имали един или повече случаи на сърдечни заболявания през следващите 10 години, в сравнение със само 2%, който съобщава „не“ на депресия.

Депресията е единственият значим рисков фактор, свързан с развитието на сърдечно-съдови заболявания при жени под 65-годишна възраст Докато учените не разбират напълно защо депресията повишава риска от сърдечни заболявания, Дзян каза, депресия може да увеличи производството на хормоните на стреса в организма, което може играе роля при сърдечни проблеми.

Simon Rego е главен психолог в Montefiore Medical Center / Алберт Айнщайн колеж по медицина в Ню Йорк. Той каза, че новото изследване подчертава сериозното въздействие на психическо здравословно състояние може да има върху медицинските резултати.

„Съобщението за приемане дома е да се увеличи и разшири нашите процедури за проверка на психичното здраве в сайтове, които не традиционно екран за тези условия, в този случай, жени, представящи за рутинен скрининг на рака на гърдата“, каза Rego. Той не е участвал в новите изследвания.

Реклами
%d блогъра харесват това: