Начало > здраве > Какво е здраве

Какво е здраве

октомври 8, 2016

Търсим и ние да знаем, какво е здраве и самото понятие е сложно и добро и понякога съставна част от това да сме големи хора. Една постоянна величина, която дава сериозен тласък върху всеки един нов ден за да сме добри и правилни в нашите действия и мисли. Жените в средната възраст, с анамнеза за депресия се появяват при значително по-висок риск от поява на сърдечно-съдови заболявания, сочи ново проучване.

Констатацията, изглежда, да се засили добре познат връзката между депресия и сърдечни проблеми, но това не доказва причинно-следствена връзка.

Проследяване на около 1100 жени над 10 години, учените открили, че депресията е единственият значим рисков фактор за исхемична болест на сърцето при жените на възраст под 65 години, които не са имали анамнеза за сърдечни заболявания в началото на проучването.

При жените над 65-годишна възраст, обаче, възрастта е била идентифицирана като единствената значима предиктор за сърдечно-съдови заболявания, намерени на следователите.

Болест на сърцето е водеща причина за смърт при жените, така и мъжете в САЩ, отговорни за един от четирима смъртни случаи всяка година, в съответствие с американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

„След като ние добавихме депресия … с други известни рискови фактори за исхемична болест на сърцето, депресия беше единственият, за да се открояват“ при жени под 65 години, каза авторът на изследването д-р Xuezhi Jiang, акушер-гинеколог в болница Reading в Рединг, Пенсилвания. „Това е вид изненадващо.“

Изследването е насрочено за представяне сряда в годишната среща на северноамериканския Менопаузата общество в Орландо, Флорида.

Цзян и неговият екип проследява 1,084 жени, приемащи рутинни мамография прожекции на съоръжението за радиология започва през 2004 г. Тяхната средна възраст е 55. Всеки завършил депресия въпросник с три въпроса са проявили интерес към чувство за тъга или депресия; безпомощен; или отчаяни и синьо.

Реклами
%d блогъра харесват това: